Forum Doripesco

Forum dedicat discutiilor despre pescuit, vanatoare si birdwatching
  Sâmbătă, 13 Martie 2021
  0 Raspunsuri
  1K Vizualizari
  Aboneaza-te
In perioada 6-13 iulie 2012 are loc la Bucureşti, conferinţa părţilor contractante ale Convenţiei de la Ramsar (Convenţia internaţională asupra Zonelor Umede), sub devizul „Turismul în Zonele Umede de Importanţă Internaţională”, activitatea ce se doreşte a fi promovată în astfel de arii (http://www.ramsar.org; http://www.ramsar.ro ).

Situl Ramsar – Zona Umedă de Importanţă Internaţională „Complexul Piscicol Dumbrăviţa” – singurul cu acest statut din Regiunea 7 Centru, va fi vizitat de 100 delegaţi ai conferinţei, în data de 11 iulie. Aria de 420 ha denumită „Delta din Carpaţi Doripesco” a fost selectată pentru vizita în teren a delegaţilor, alături de alte 9 locaţii din ţară.

Importanţa acestui Sit Ramsar a crescut în primăvara anului 2012, după ce pe unul din heleşteele piscicole s-a stabilit o colonie mixtă de cuibărit, formată din 5 specii de importanţă europeană, printre care: cormoranul mic – singurul loc de cuibărit al speciei din Transilvania, egreta mică, stârcul de noapte. Toate aceste specii şi habitatele de cuibărit şi de hrănire vor putea fi admirate în timpul vizitei. De asemenea, specialiştii custozilor ariei: Doripesco şi Societatea Ornitologică Română – Sucursala Braşov, vor prezenta oaspeţilor aspecte legate de speciile „ţintă”, activităţile umane – piscicultura, pescuitul sportiv, păşunatul, cositul etc., managementul conservării biodiversităţii în raport cu interesele socio-economice, dezvoltarea unor activităţi prietenoase pentru natură – turismul organizat. În acest context, cei doi custozi organizează anual turismul tip birdwatching împreună cu mai multe firme tour-operatoare, dar şi activităţi educaţionale pentru copii, turism foto etc.
Nu există încă răspunsuri pentru această postare.
Fii unul dintre primii care răspund la această postare!
Salut!
Daca nu ai deja un cont, inregistreaza-te prin butonul de mai jos pentru a intra ca membru activ in forumul Doripesco
Inregistreaza-te »

Bine ai venit pe noul forum Doripesco!

Ne bucuram ca ai intrat pe acest forum Doripesco.
O sa incercam sa va oferim informatii la zi atat despre tot ce se intampla pe baltile administrate de noi, cat si informatii utile despre Birdwatching si Vanatoare - photo hunting.
Asteptam intrebari, comentarii si sugestii.
doripesco
Compania Doripesco a ales calea protejării și promovării naturii, oferind clienților săi posibilitatea de a se bucura de tot ceea ce aceasta ne poate oferi: peisaje excepționale, aer curat, relaxare, dar mai ales preparate proaspete și sănătoase.