Forum Doripesco

Forum dedicat discutiilor despre pescuit, vanatoare si birdwatching
  Sâmbătă, 13 Martie 2021
  0 Raspunsuri
  1.2K Vizualizari
  Aboneaza-te
Calatorie in ,,Delta din Carpati” - de Corina Nica

Echipa Codlea-Info a fost la Dumbravita, ,,Delta din Carpati”, pentru o excursie inedita si ,,birdwatching”. A observa, fotografia sau filma pasarile este o adevarata placere. Lacurile de la Dumbravita sunt mediul ideal pentru acest hobby.

Doripesco promoveaza turismul prietenos fata de natura, cu rol educativ si de recreere pentru toate varstele. In calatoria noastra ne-au insotit doamna Cristina Tirea si fiica ei Davina, de numai 12 ani, numita de noi ,,fetita lacurilor”.
“Dumbravita a devenit interesanta pentru turisti dupa ce aria protejata a devenit cunoscuta la nivel international”, spune dr. ing. Dan Olteanu, coordonator al sucursalei Brasov a Societatii Ornitologice din Romania.

Ce pasari putem vedea in raiul de la Dumbravita?
Corcodelul mare, corcodelul mic, starcul pitic, buhaiul de balta, starcul cenusiu, starcul rosu, egreta mare, eretele de stuf, rata mare, rata rosie, rata cu cap castaniu, rata motata, lisita, gainusa de balta, specii de carstei si cresteti, diferite pasarele de stuf (lacari, grelusei, pitigoiul de stuf, presura de stuf), pitigoiul pungar, maracinarul mare, sfranciocul rosiatic, fundaci, corcodei cormorani, starci, egrete, berze negre, rate si gaste salbatice, pasari de tarm, pescarusi, chire, chirighite.

,,O alta activitate placuta la Dumbravita, pe lacul de acumulare, este pescuitul sportiv, aici organizam si concursuri de pescuit sportiv pentru copii, adulti, persoane cu dizabilitati… Elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de reduceri, atat aici cat si pe baltile de la complexul Vadu Rosu. Este un cadru perfect pentru organizarea de team-building-uri de catre firme care doresc sa-si motiveze angajatii.

Avand in acelasi tablou pasari rare, apa, stuf, muntii pe fundal, o imbinare perfecta a elementelor naturii, putem spune ca Dumbravita este un loc unic, un mic colt de rai. Va asteptam sa-l vizitati si sa va bucurati impreuna cu noi de maretia naturii…”
Nu există încă răspunsuri pentru această postare.
Fii unul dintre primii care răspund la această postare!
Salut!
Daca nu ai deja un cont, inregistreaza-te prin butonul de mai jos pentru a intra ca membru activ in forumul Doripesco
Inregistreaza-te »

Bine ai venit pe noul forum Doripesco!

Ne bucuram ca ai intrat pe acest forum Doripesco.
O sa incercam sa va oferim informatii la zi atat despre tot ce se intampla pe baltile administrate de noi, cat si informatii utile despre Birdwatching si Vanatoare - photo hunting.
Asteptam intrebari, comentarii si sugestii.
doripesco
Compania Doripesco a ales calea protejării și promovării naturii, oferind clienților săi posibilitatea de a se bucura de tot ceea ce aceasta ne poate oferi: peisaje excepționale, aer curat, relaxare, dar mai ales preparate proaspete și sănătoase.