Forum Doripesco

Forum dedicat discutiilor despre pescuit, vanatoare si birdwatching
  Luni, 10 Mai 2021
  0 Raspunsuri
  3.9K Vizualizari
  Aboneaza-te1.
      
Formatul concursului este urmatorul :
Vom avea maxim 24 de echipe, fiecare echipa  poate  fi formata la randul ei din maxim 5 pescari .
Un pescar profesionist, un VIP, un reprezentant al presei, un sponsor, un membru din cluburile Rotary.

2.       Concursul va fi filmat de Pv Tv -  The Fishing & Hunting Channel e distribuit în Ungaria, România, Bulgaria, Slovacia, Cehia, Serbia, Croația, Bosnia, Moldova și Benelu.

3.       Clasament bazat pe cantitate

4.       Taxa de participare 1500 lei/pescar (se va achita in contul clubului Rotary)

5.       Concursul este unul  caritabil .Toti banii proveniti din taxa de participare vor fi donati unor cauze.

6.       LOCURI DISPONIBILE : 24 de locuri

7.       Clasament cantitate

8.       Concursul se va tine pe balta DORIPESCO Brasov, la Balta nr.4

9.       La inceputul concursului se vor face doua extrageri. Una pentru alegerea ordinii de extragere, a doua pentru stabilirea standului. Standurile nu se aleg, ci se trag la sorti.

10.   Taxa: 1.500 RON / concurent
11.
Data: 30 IUNIE - 1 IULIE
12. 30 Iunie - ora 12:00, tragerea la sorti
13.   Ora 14:00 START  CONCURS
14.
   Final  de concurs: 1 iulie, ora 10:00
15.  
Premierea: ora 12:00
16. Taxa pescuit : 1500 ron in  RO61BTRLRONCRT0342943902 . titularul contului este ASOCIATIA ROTARY  KRONSTADT  VEKTOR. Pescarul este inscris oficial in concurs, dupa achitarea taxei.


REGULAMENT  este cel specificat mai jos:

 I. CONDIŢII DE PESCUIT

 A. Se pescuieşte cu 5 lansete. Se pot ţine în stand mai multe lansete de rezervă gata de atac, încărcate, dar separat de celelalte 5

Puncteaza toate specile de pesti

B. Pescuitul se face cu un singur cârlig pe montură.

C. Se pescuieşte doar în faţa standului, locul de pescuit putând fi balizat şi cu markere luminoase. Grosimea minima a campului este de 0,25 mm.

D. Nu este obligatorie folosirea rod pod-ului.

E. Concurenţii sunt OBLIGAŢI să fie dotaţi cu saci de crap (minim10), saltea de primire şi spray pentru tratarea crapilor. Concurenţii trebuie să manevreze cu grijă crapii pe mal pentru a evita rănirea sau moartea acestora.

F. Se poate intra în apă la scoaterea peştelui sau pentru a lega peştii la apă mai adâncă, în caz de caniculă.

La inceputul concursului se vor face doua extrageri. Una pentru stabilirea ordinii de extragere pentru extragerea a doua, a doua pentru stabilirea standului. Standurile nu se aleg ci se trag la sorti.

II. NĂDIREA

 B. Este permisă numai nădirea manuală. Se pot folosi bastonul de nădire ( cobra ), cupa de nădire, catapulta, praştia, racheta de nădire , SPOMB şi accesoriile PVA ( fire, pungi, saci solubili ). Este INTERZISĂ folosirea de orice fel de sonar, răţuşcă, barcă de nădit.

D. Porumbul pentru nădit trebuie să fie obligatoriu fiert.

E. Este INTERZISĂ folosirea pentru nădire a pământului, argilei, pietrişului sau bentonitei.

III. CÂNTĂRIREA

A. Se punctează  toate  specile de pesti

B. Cântărirea este efectuată de către arbitrii.

D. Într-un sac se pot păstra 3 crapi de până la 5 kg , 2 crapi de 5-8 kg sau un singur crap de peste 8 kg. ESTE INTERZISĂ ŢINEREA PEŞTILOR ÎN BUTOAIE, LIGHEANE, SALTELE CU APĂ SAU CUTII / RECIPIENTE MARI DIN ORICE MATERIAL. După prindere peştii se pun imediat în sacii pentru crapi iar sacii se bagă cât mai repede în lac ( se evită rănirea sau moartea crapilor)

E. Se pot chema arbitrii pentru cântărire suplimentară ziua (7:00 -21:00) pentru un crap sau amur peste 15 kg (noaptea 21:00 – 7:00 se face cântar suplimentar doar pentru crapi sau amuri peste 17 kg). Crapii care la cântărirea suplimentară nu au 15 sau peste 15 Kg (respectiv 17 kg) se vor pastra în sac până la cântărirea oficială. De asemenea se pot chema arbitrii pentru cântărire suplimentară atunci când concurentul a umplut toţi sacii de crap si are cel putin 25 de pesti.

F. Este obligatorie păstrarea crapilor în condiţii cât mai bune în saci. Dacă un concurent prezintă la cântărire un crap mort, concurentul va fi sancţionat cu avertisment( pestele nu se ia in considerare). La a doua abatere concurentul va primi din nou avertisment ca sancţiune ( peştele nu se ia in considerare),, iar dacă abaterea se mai repetă , concurentul va fi depunctat cu 10 kg din clasamentul de cantittate pentru fiecare crap mort şi crapii nu se iau în considerare.

G. Crapii se pot păstra în afara standului, acolo unde situaţia impune, sunt posibilităţi şi cu acordul arbitrului. Concurenţii sunt OBLIGATI să cântărească toţi crapii prinşi. NU este voie să se reţină peştii în sac decât până la primul cântar oficial. Sacii se ancorează la vedere. Este interzis a se da saci cu crapi între concurenţi sau să se ascundă saci pentru cântărirea finală.

H. Arbitrii sunt obligaţi să aplice regulamentul, să se autosesizeze când este cazul şi să noteze avertismentele pe foaia de arbitraj ( altfel avertismentul nu este valabil).

I. Dacă vor interveni alte probleme care nu sunt trecute în acest regulament, se va lua o hotărâre împreună cu reprezentanţii organizatorilor şi a arbitrilor în decurs de o oră de la semnalarea problemei.

IV. DEPARTAJARE

B. Un concurent poate primi un singur premiu, adică cel mai important în ordinea : locul 1-3general, captura.

V. DISPOZIŢII FINALE

 A. Din momentul terminării tragerii la sorţi vor exista 60 de minute pentru pregătirea echipamentului.

 B. Echipamentul trebuie montat în totalitate în interiorul standurilor.Se vor respecta regulile şi măsurile de siguranţă, cele de igienă şi stare de sănătate. Asigurarea medicală se face prin forţe proprii de către concurenţi. La organizator se găsesc unele medicamente pentru un eventual prim ajutor, concurenţii informând despre eventualele afecţiuni pe care le au.

C. În caz de forţă majoră, concursul se poate reprograma, întrerupe sau declara câştigător cel care a prins cel mai mult peşte sau captura, dacă au trecut mai mult de 24 de ore de la începerea concursului. Dacă nu au trecut 24 de ore, concursul se poate întrerupe şi reprograma, dar la reluare concurenţii îşi păstrează locurile iniţiale. Concursul reprogramat reîncepe din minutul 1, neţinîndu-se cont de peştii care s-au prins în etapa anterioară.

D. Concurentii nu trebuie sa deranjeze vecinii de stand sau pe alti concurenti prin iluminarea excesiva a standului pe timpul nopţii Concurenţii sunt rugaţi să lase standul în perfectă stare de curăţenie. Cei care nu respectă aceste reguli vor fi depunctaţi cu 20 kg.

F. Retragerea ( părăsirea ) concursului – conform precizărilor arbitrului de comun acord cu organizatorii.

G. Contestaţiile şi sesizările- conform precizărilor arbitrului de comun acord cu organizatorii.

H. Sancţiuni :încălcarea prevederilor punctelor I.A, I.B, I.C, II.A aln.1 ; II. B ultimul aliniat din prezentul regulament atrage după sine eliminarea directă din concurs ; la încălcarea prevederilor punctelor I.F, I.G, II.E,II. D, IIID aln 2 , V.B, V.F, se aplică avertisment la prima abatere, depunctarea cu 20 Kg. de peşte la a doua abatere şi cu eliminare din concurs la a treia abatere, iar la încălcarea puctului III.F se aplică ce scrie în precizările de la acest punct.

Pentru mai multe detalii : Marius Cotoi - Coordonator Pescuit Sportiv Doripesco

                                      Tel : 0745 971 039

Istvan changed the title from Fishing for a Dream - second edition - 30 IUNIE-1 IULIE 2021 to Fishing for a Dream - Eveniment Caritabil, 30 IUNIE -1 IULIE 2021, Second edition — 3 ani in urma
Admin Doripesco changed the title from Fishing for a Dream -seconnd edition - 30 IUNIE-1 IULIE 2021 to Fishing for a Dream - second edition - 30 IUNIE-1 IULIE 2021 — 3 ani in urma
Admin Doripesco changed the title from Regulament Fishing for a Dream - 30 IUNIE - 1 IULIE to Fishing for a Dream -seconnd edition - 30 IUNIE-1 IULIE 2021 — 3 ani in urma
Admin Doripesco changed the title from Regulament Fishing for a Dream to Regulament Fishing for a Dream - 30 IUNIE - 1 IULIE — 3 ani in urma
Admin Doripesco changed the title from Regulament Fishing for a dream to Regulament Fishing for a Dream — 3 ani in urma
Admin Doripesco labelled the post as Concurs — 3 ani in urma
Admin Doripesco labelled the post as Postare — 3 ani in urma
Nu există încă răspunsuri pentru această postare.
Fii unul dintre primii care răspund la această postare!
Salut!
Daca nu ai deja un cont, inregistreaza-te prin butonul de mai jos pentru a intra ca membru activ in forumul Doripesco
Inregistreaza-te »

Bine ai venit pe noul forum Doripesco!

Ne bucuram ca ai intrat pe acest forum Doripesco.
O sa incercam sa va oferim informatii la zi atat despre tot ce se intampla pe baltile administrate de noi, cat si informatii utile despre Birdwatching si Vanatoare - photo hunting.
Asteptam intrebari, comentarii si sugestii.
doripesco
Compania Doripesco a ales calea protejării și promovării naturii, oferind clienților săi posibilitatea de a se bucura de tot ceea ce aceasta ne poate oferi: peisaje excepționale, aer curat, relaxare, dar mai ales preparate proaspete și sănătoase.