Marți, 16 Martie 2021
  0 Raspunsuri
  1.4K Vizualizari
  Aboneaza-te
In data de 19 iunie, Doripesco a primit certificatele de atestare pentru sase produse traditionale: Bagheta Pescareasca – Delta din Carpati Doripesco , Salata de Icre de Crap – Delta din Carpati Doripesco, Salata de Icre Ardeleneasca – Delta din Carpati Doripesco, Pastrav Ardelenesc – Delta din Carpati Doripesco, Pastrama Pescareasca – Delta din Carpati Doripesco, Batog Afumat - Delta din Carpati Doripesco.

La finalul anului 2013, a fost adoptat si publicat in Monitorul Oficial ordinul privind produsele traditionale. Ordinul ce asteapta din iulie sa fie aprobat, ******* si un formular prin care producatorii pot solicita includerea in Registrul National al Produselor Traditionale, urmand apoi sa primeasca un atestat pentru produsele recunoscute incadrandu-se in cerintele ordinului. Astfel toti producatorii, care detineau atestate de produse traditionale , au intrat intr-un proces de reevaluare a acestora.

Doripesco a fost prima companie din sectorul piscicol care a obtinut atestat de produs traditional in anul 2009. Din dorinta de a respecta normele si cerintele impuse de Ministerul Agriculturii, retelele produselor reatestate au fost imbunatatite. Pana in momentul reatestarii produselor Doripesco se mai eliberasera 31 de atestate de produse traditionale, in conditiile in care la finalul anului 2013, existau 4200 de produse cu un astfel de atestat.

‘Delta din Carpati – Doripesco reprezinta o arie naturala protejata sit Natura 2000 si sit Ramsar. Complexele piscicole aflate in custodia Doripesco prezinta avantaje deosebite intrucat produsele Doripesco beneficiaza de materie prima de prospetimea intai, deoarece pestele pescuit se transporta viu in hidrobidoane, de la ferme catre sectia de procesare, ajungand in maxim o ora. In plus de la receptie si pana la obtinerea produselor primite , nu se depasesc 72 de ore asigurandu-se prospetinea produsului continuitatea si uniformitatea calitatii si sigurantei alimentare’ (Ing. Dorin Crizbasan – Director General S.C. Doripesco S.A)
Nu există încă răspunsuri pentru această postare.
Fii unul dintre primii care răspund la această postare!
Salut!
Daca nu ai deja un cont, inregistreaza-te prin butonul de mai jos pentru a intra ca membru activ in forumul Doripesco
Inregistreaza-te »