Luni, 22 Martie 2021
  0 Raspunsuri
  1K Vizualizari
  Aboneaza-te
Alături de Mihaela Bilic, descoperim astăzi ținuturile Telemelei de Ibănești.

Telemeaua de Ibănești se face doar din laptele de vacă de la bovine care au pășunat cel puțin șase luni pe valea Gurghiului. În lunile de iarnă, acestea mănâncă fân din aceeași regiune.

Produsul își datorează gustul caracteristic apei din izvorul de apă sărată din Orșova.

Telemeaua tânără conține relativ mai multă apă, ceea ce o face o brânză moale sau semi-moale, în timp ce telemeaua îmbătrânită are o textură mai accentuată și mai mult gust.

#MeleaguriCuGustRomânesc: o campanie despre produsele tradiționale din România, protejate la nivel european.


Sursa: Comisia Europeană în România
https://www.facebook.com/comisia.europeana.in.romania/videos/vb.272370502030/423621915561767/?type=3&theater
Nu există încă răspunsuri pentru această postare.
Fii unul dintre primii care răspund la această postare!
Salut!
Daca nu ai deja un cont, inregistreaza-te prin butonul de mai jos pentru a intra ca membru activ in forumul Doripesco
Inregistreaza-te »