Marți, 16 Martie 2021
  0 Raspunsuri
  1.4K Vizualizari
  Aboneaza-te
Doripesco a participat în data de 30 ianuarie la expoziţia cu scop de promovare a produselor tradiţionale din judeţul Braşov, în incinta localului Bistro 2000. Evenimentul a fost organizat de Prefectura Braşov, în colaborare cu Direcţia pentru Agricultură Judeţeană şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Într-o ambianță tradițională, vizitatorii au fost poftiți de către cei aproximativ 43 de producători, la un festin adevărat cu specialități românești: produse tradiționale din pește; brânzeturi din lapte de vacă, oaie sau capră, simple, cu cimbru sau busuioc, cașcaval și cașcavele; mezeluri autentice românești și deserturi dintre cele mai savuroase: prăjituri de casă, cozonac și miere.

Pentru un eveniment care a avut în centru atenției produsele tradiționale, foarte importantă a fost și prezența produsului Doripesco, NOVACUL AFUMAT DIN ŢARA BÂRSEI, singurul produs din județul Brașov care este în curs obținere a protecției Denumirii de Origine Protejată. Acesta a atras foarte mulți vizitatori la standul Doripesco, care l-au degustat și apreciat pentru savoarea deosebită a cărnii fragede de crap novac, accentuată de savoarea rezultată în urma procesului de afumare conform tradiţiei, la cald, cu lemn de esenţă tare (fag) şi frunze de ţelină pentru arome. Un alt produs Doripesco, care a atras mulți vizitatori la stand, a fost „Zacusca din pește cu ciuperci”, o rețetă nouă și unică pe piața românească. Foarte mulți degustători au fost impresionați de gustul aparte obținut prin îmbinarea legumelor proaspete și sănătoase (ardei, morcov, multe roşii, ciupercuţe) cu peştele de cea mai bună calitate, din Delta din Carpaţi.

Echipa Doripesco a ales să facă diferenţa pe piaţa românească, adresându-se unei anumite nişe: consumatorul de produse premium, bine informat vis-a-vis de ingredientele produselor şi care doreşte produsul mereu proaspăt. Încurajăm o alimentaţie responsabilă, iar peştele a fost şi rămâne o sursă de sănătate. Feedback-ul clienţilor este ceea ce ne confirmă faptul că drumul ales este cel care aduce satisfacţia acestora şi bucuria nostră, generând mereu noi produse, însă păstrând aceeaşi carte de vizită: calitatea. Un exemplu îl reprezintă prepararea salatelor din icre de crap, unde se foloseşte doar ulei de floarea soarelui, iar caserolele conţin icre în proporţie de 16%. Din cele peste 50 de produse, pentru 9 dintre ele am obţinut atestat de produs tradiţional, acordat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale: Salată de icre de crap, Batog Novac, Novac Afumat din Ţara Bârsei, Păstrăv Afumat, Păstrăv Ardelenesc, Pastramă Pescărească, Baghetă Doripesco şi Rulada Păstrăvarului.

Prezenți la acest eveniment au fost: dl. Mihai Mohaci (Prefectul Brașovului), dl. Mihai Dobrinaş (Şeful Direcţiei Agricole Braşov), dl. Dorin Enache (Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare), d-na. Lucia Romanescu (reprezentanta Oficiului Produselor Tradiționale Brașov), d-na. Tonciu (reprezentanta Fondului de Garantere), d-na. Ujupan (Director Camera Agricolă).

Echipa Doripesco se află într-o continuă activitate de cercetare-dezvoltare, pentru a ne încânta clienții cu noi specialități. Astfel, în luna martie a acestui an vom lansa o nouă gamă de produse din pește, dar mai multe detalii vom dezvălui la momentul respectiv.
Nu există încă răspunsuri pentru această postare.
Fii unul dintre primii care răspund la această postare!
Salut!
Daca nu ai deja un cont, inregistreaza-te prin butonul de mai jos pentru a intra ca membru activ in forumul Doripesco
Inregistreaza-te »

Forum Doripesco

Asteptam intrebari, comentarii si sugestii.
doripesco
Compania Doripesco a ales calea protejării și promovării naturii, oferind clienților săi posibilitatea de a se bucura de tot ceea ce aceasta ne poate oferi: peisaje excepționale, aer curat, relaxare, dar mai ales preparate proaspete și sănătoase.