Miercuri, 17 Martie 2021
  0 Raspunsuri
  208.6K Vizualizari
  Aboneaza-te

CUPA REZISTENTEI ed. A XXII-a, Doripesco
29-31 martie, 2021

ORGANIZATOR: Tata Nitu

LOCURI DISPONIBILE : 24 de locuri – impartite in 6 sectoare de cate 4 locuri. (E timpul mai rece si se pot echilibra mai bine sectoarele cu echipe mai putine in ele)

Clasament cantitate/calitate (10 pesti).

Se aduna punctele din ambele clasamente. Castiga concurentul care aduna puncte mai putine. In caz de egalitate de puncte urmatorul criteriu de departajare este cantitatea.
Castigatorii sectoarelor vor merge in clasamentul general pentru stabilirea locului 1-6 general (in functie de punctele din sector).

Concursul se v-a tine pe balta DORIPESCO Brasov balta no.4
Este un concurs individual.

La inceputul concursului se vor face doua extrageri. Una pentru alegerea ordinii de extragere, a doua pentru stabilirea standului. Standurile nu se aleg ci se trag la sorti.

Taxa: 1.500 RON / concurent

13 PREMII:

6 premii la general:

Locul I general – 8.000 RON
Locul II general – 5.000 RON
Locul III general – 3.000 RON
Locul IV general – 2.000 RON
Locul V general - 1.500 RON
Locul VI general - 1.500 RON

Captura competitiei - produse

Premii pe cele 6 sectoare:

Locul I pe sector – produse


Premiile nu se cumuleaza. Un concurent poate primi un singur premiu in urmatoarea ordine: locurile 1-6 la general, captura, locul 1 sector.

Greutatea capturii nu se scade din clasamntul final.
Premiile sunt valabile daca participa 24 de echipe.

Cei 13 premianti vor primii si cupe. Toti participantii vor primii medalii.

Locul este garantat doar celor care achita avansul – 750 RON.


REGULAMENT

I. CONDIŢII DE PESCUIT

A. Se pescuieşte cu 3 lansete. Se pot ţine în stand mai multe lansete de rezervă gata de atac, încărcate, dar separat de celelalte 3.
B. Pescuitul se face cu un singur cârlig pe montură. Este OBLIGATORIU pescuitul cu fir ataşat cârligului. Este OBLIGATORIE folosirea monturilor care să permită eliberarea crapilor în caz de ruptură ( montura culisantă sau cu plumb pierdut). Se poate folosi momitor. NU SE POATE FOLOSI SPOMBUL ÎN LOC DE MOMITOR. Pe plumbi se poate pune pastă sau nadă. Pe firul de păr se poate pune şi porumbul de plastic. Pe firul de păr nu se poate pune hrană vie.
C. Se pescuieşte doar în faţa standului, locul de pescuit putând fi balizat şi cu markere luminoase. Grosimea minima a campului este de 0,25 mm.
D. Nu este obligatorie folosirea rod pod-ului.
E. Concurenţii sunt OBLIGAŢI să fie dotaţi cu saci de crap (minim15) ,saltea de primire şi spray pentru tratarea crapilor. Concurenţii trebuie să manevreze cu grijă crapii pe mal pentru a evita rănirea sau moartea acestora.
F. Se poate intra în apă la scoaterea peştelui sau pentru a lega peştii la apă mai adâncă, în caz de caniculă.
G. Concurenţii NU au voie să facă scandal şi să deranjeze vecinii de stand. Se pot primi vizite până la ora 19.00. Vizitatorii NU au voie cu autoturismele pe lac.
La inceputul concursului se vor face doua extrageri. Una pentru stabilirea ordinii de extragere pentru extragerea a doua, a doua pentru stabilirea standului. Standurile nu se aleg ci se trag la sorti.
II. NĂDIREA
A. Folosirea năzii de origine animală ( vie ) este STRICT INTERZISĂ. Este permisă folosirea mixurilor, seminţelor, boiliesurilor şi peletelor.
B. Este permisă numai nădirea manuală. Se pot folosi bastonul de nădire ( cobra ), cupa de nădire, catapulta, praştia, racheta de nădire , SPOMB şi accesoriile PVA ( fire, pungi, saci solubili ). Este INTERZISĂ folosirea de orice fel de sonar, răţuşcă, barcă de nădit.
C. Este INTERZISĂ nădirea grea (cu racheta de nădire, catapulta sau cupa de nădire ) de la ora 20 :00 până la ora 08 :00 ( în intervalul acesta este permisă doar nădirea cu cobra şi praştiade mână). Se acordă avertisment pentru nerespectarea acestei reguli. La două avertismente se aplică depunctarea cu 20 kg.
D. Porumbul pentru nădit trebuie să fie obligatoriu fiert.
E. Este INTERZISĂ folosirea pentru nădire a pământului, argilei, pietrişului sau bentonitei.
III. CÂNTĂRIREA
A. Se punctează tot crapul comun, oglindă, amurul.
B. Cântărirea este efectuată de către arbitrii.
C. Cântărirea se face de 2 ori pe zi, iar semnăturile se fac în dreptul fiecărei cântăriri .
D. Într-un sac se pot păstra 3 crapi de până la 5 kg , 2 crapi de 5-8 kg sau un singur crap de peste 8 kg. ESTE INTERZISĂ ŢINEREA PEŞTILOR ÎN BUTOAIE, LIGHEANE, SALTELE CU APĂ SAU CUTII / RECIPIENTE MARI DIN ORICE MATERIAL. După prindere peştii se pun imediat în sacii pentru crapi iar sacii se bagă cât mai repede în lac ( se evită rănirea sau moartea crapilor)
E. Se pot chema arbitrii pentru cântărire suplimentară ziua (7:00 -21:00) pentru un crap sau amur peste 15 kg (noaptea 21:00 – 7:00 se face cântar suplimentar doar pentru crapi sau amuri peste 17 kg). Crapii care la cântărirea suplimentară nu au 15 sau peste 15 Kg (respectiv 17 kg) se vor pastra în sac până la cântărirea oficială. De asemenea se pot chema arbitrii pentru cântărire suplimentară atunci când concurentul a umplut toţi sacii de crap si are cel putin 25 de pesti.
F. Este obligatorie păstrarea crapilor în condiţii cât mai bune în saci. Dacă un concurent prezintă la cântărire un crap mort, concurentul va fi sancţionat cu avertisment( pestele nu se ia in considerare). La a doua abatere concurentul va primi din nou avertisment ca sancţiune ( peştele nu se ia in considerare),, iar dacă abaterea se mai repetă , concurentul va fi depunctat cu 10 kg din clasamentul de cantittate pentru fiecare crap mort şi crapii nu se iau în considerare.
G. Crapii se pot păstra în afara standului, acolo unde situaţia impune, sunt posibilităţi şi cu acordul arbitrului. Concurenţii sunt OBLIGATI să cântărească toţi crapii prinşi. NU este voie să se reţină peştii în sac decât până la primul cântar oficial. Sacii se ancorează la vedere. Este interzis a se da saci cu crapi între concurenţi sau să se ascundă saci pentru cântărirea finală.
H. Arbitrii sunt obligaţi să aplice regulamentul, să se autosesizeze când este cazul şi să noteze avertismentele pe foaia de arbitraj ( altfel avertismentul nu este valabil).
I. Dacă vor interveni alte probleme care nu sunt trecute în acest regulament, se va lua o hotărâre împreună cu reprezentanţii organizatorilor şi a arbitrilor în decurs de o oră de la semnalarea problemei.
IV. DEPARTAJARE
A. Se fac doua clasamente : cantitate si calitate (cei mai mari 10 pesti) si se aduna punctele din ambele clasamente. Castiga concurentul care are cele mai putine puncte.
În caz de egalitate se va proceda astfel : - La clasamentul pe cantitate criteriul de departajare următor va fi numărul de crapi prinşi de echipe. ( Exemplu : La LOCUL I sunt doi concurenti ANDREI respectiv BOGDAN care au aceeaşi cantitate de peşte prinsă 850 Kg. ANDREI a realizat cele 850 Kg. prinzând 265 bucăţi de crap, iar echipa BOGDAN a realizat cele 850 Kg. prinzând 215 crapi. ANDREI se av situa in clasamentul pe cantitate in fata lui BOGDAN având mai mulţi crapi prinşi.)
La captură al doilea criteriu de departajare va fi al doilea crap ca greutate dintre cei mai mari prinşi de echipe, iar în caz de egalitate se va lua în considerare al treilea crap ca greutate şi tot aşa până la departajare.( Exemplu : ANDREI şi BOGDAN au,la finalul concursului, fiecare prins câte un crap de 11, 85 Kg. candidând la obţinerea premiului acordat pentru captura concursului. Al doilea crap mare prins în concurs de echipa ANDREI a cântărit 9,75 Kg., iar al doilea crap mare prins de BOGDAN a cântărit 8, 95 Kg. Premiul pentru captura concursului va fi primit de ANDREI .)
In clasamentul pentru calitate in caz de egalitate urmatorul criteriu va fi cine a prins cel mai mare peste, In clasamentul de calitate se iau in considerare doar cei mai mari 10 pestii cantariti separat (concurentul trebuie sa-i puna separat in sac). Daca un concurent nu are la finalul concursului 10 crapi cantariti separat criteriul de deparjare in clasamentul de calitate va fi numarul de pesti si abia apoi cantitatea. Un concurrent care va avea la final 9 pesti in clasamentul de calitate se va situa in fata unuia cu 8 pesti indiferent de greutatea acestora.
In caz de egalitate de puncte in clasamentul general sau pe sector urmatorul criteriu va fi cantitatea.
B. Un concurent poate primi un singur premiu, adică cel mai important în ordinea : locul 1-6 general, captura, locul 1 sector. Premiul pentru captura concursului( atenţie se premiază o singură captură- nu şi pe sector) NU se cumulează cu alt premiu ( exemplu : dacă un concurent la sfârşitul concursului se va situa pe locul II pe sector dar va avea şi captura concursului atunci va primi doar premiul pentru captura concursului , nu şi premiul pentru locul II sector).
V. DISPOZIŢII FINALE
A. Din momentul terminării tragerii la sorţi vor exista 120 de minute pentru pregătirea echipamentului.
B. Echipamentul trebuie montat în totalitate în interiorul standurilor.Se vor respecta regukile şi măsurile de siguranţă, cele de igienă şi stare de sănătate. Asigurarea medicală se face prin forţe proprii de către concurenţi. La organizator se găsesc unele medicamente pentru un eventual prim ajutor, concurenţii informând despre eventualele afecţiuni pe care le au.
C. În caz de forţă majoră, concursul se poate reprograma, întrerupe sau declara câştigător cel care a prins cel mai mult peşte sau captura, dacă au trecut mai mult de 24 de ore de la începerea concursului. Dacă nu au trecut 24 de ore, concursul se poate întrerupe şi reprograma, dar la reluare concurenţii îşi păstrează locurile iniţiale. Concursul reprogramat reîncepe din minutul 1, neţinîndu-se cont de peştii care s-au prins în etapa anterioară.
D. Concurentii nu trebuie sa deranjeze vecinii de stand sau pe alti concurenti prin iluminarea excesiva a standului pe timpul nopţii Concurenţii sunt rugaţi să lase standul în perfectă stare de curăţenie la final, fără coji de seminţe, chiştocuri de ţigări sau alte urme ale « civilizaţiei ». Cei care nu respectă aceste reguli vor fi depunctaţi cu 20 kg.
E. Este INTERZISĂ reţinerea sau omorârea peştelui prins altul decât crapul.
F. Retragerea ( părăsirea ) concursului – conform precizărilor arbitrului de comun acord cu organizatorii.
G. Contestaţiile şi sesizările- conform precizărilor arbitrului de comun acord cu organizatorii.
H. Sancţiuni :încălcarea prevederilor punctelor I.A, I.B, I.C, II.A aln.1 ; II. B ultimul aliniat din prezentul regulament atrage după sine eliminarea directă din concurs ; la încălcarea prevederilor punctelor I.F, I.G, II.E,II. D, IIID aln 2 , V.B, V.F, se aplică avertisment la prima abatere, depunctarea cu 20 Kg. de peşte la a doua abatere şi cu eliminare din concurs la a treia abatere, iar la încălcarea puctului III.F se aplică ce scrie în precizările de la acest punct.

Admin Doripesco labelled the post as Concurs — 3 ani in urma
Nu există încă răspunsuri pentru această postare.
Fii unul dintre primii care răspund la această postare!
Salut!
Daca nu ai deja un cont, inregistreaza-te prin butonul de mai jos pentru a intra ca membru activ in forumul Doripesco
Inregistreaza-te »

Forum Doripesco

Asteptam intrebari, comentarii si sugestii.
doripesco
Compania Doripesco a ales calea protejării și promovării naturii, oferind clienților săi posibilitatea de a se bucura de tot ceea ce aceasta ne poate oferi: peisaje excepționale, aer curat, relaxare, dar mai ales preparate proaspete și sănătoase.