Forum Doripesco

Forum dedicat discutiilor despre pescuit, vanatoare si birdwatching
  Miercuri, 17 Martie 2021
  2 Raspunsuri
  4.5K Vizualizari
  Aboneaza-te
CUPA ANACONDA ed. a IX-a
4 - 7 mai, 2021
Durata concursului: 72 de ore

ORGANIZATOR:
Tata Nitu

LOCURI DISPONIBILE : 24 de locuri – impartite in trei sectoare de cate 8 locuri
Castigatorii sectoarelor vor merge in clasamentul general pentru stabilirea locului I, II, III – general

Concursul se v-a tine pe balta DORIPESCO Brasov balta no.4

Taxa: 3.000 RON

Echipele pot fi formate din 3 pescari +1 runner. Runnerul are drepturi depline.

In clasament vor conta doar cei mai mari 10 pesti (clasament bazat pe calitate).

Vor fi 13 echipe premiate – 39 de cupe:

3 premii la general:

Locul I general – 20.000 RON
Locul II general – 10.000 RON
Locul III general – 5.000 RON

9 premii pe cele 3 sectoare:

Sectorul A:
Locul I pe sector – 3.000 RON
Locul II pe sector - produse de pescuit
Locul III pe sector - produse de pescuit


Sectorul B:
Locul I pe sector – 3.000 RON
Locul II pe sector - produse de pescuit
Locul III pe sector - produse de pescuit

Sectorul C:
Locul I pe sector – 3.000 RON
Locul II pe sector - produse de pescuit
Locul III pe sector - produse de pescuit

Captura concursului – produse de pescuit

Premiile nu se cumuleaza. O echipa nu va putea primi decat un singur premiu, adica pe cel mai important in ordinea urmatoare: clasamnet general 1-3, locul I sector, captura, locul 2,3 sector.
Premiile sunt valabile daca participa 24 de echipe.

Cele 13 echipe premiate vor primii cate 3 cupe. Toti participantii vor primii medalii.

Locul este garantat doar celor care achita avansul – 1.500 RON

La inceputul concursului se vor efectua 2 extrageri. Prima va fi pentru stabilirea ordinii de extragere si a doua pentru stabilirea standului. (Standurile nu se aleg ci se trag la sorti)


REGULAMENT

I CONDIŢII DE PESCUIT

A. Se pescuieşte cu 4 lansete de echipă. Se pot ţine în stand mai multe lansete de rezervă gata de atac, încărcate, dar separat de celelalte 4. Echipa este formată din 3 concurenţi cu drepturi depline.
B. Este OBLIGATORIE folosirea boilesurilor sau a pop-up-urilor la cârlig. Este INTERZIS să se folosească pe firul de păr : burete, pelet, porumb, porumb expandat, puffi, plastice, hrană vie.
Este permisa folosirea saculetului PVA, meltexului sau a pastei pe boilesul sau pop-upul de la cârlig. În săculeţul PVA se pot pune atât boilesuri cât şi spărtură , seminţe, pelete.
C. NU este permisă folosirea momitorului.
D. NU este permisa folosirea pastei sau a altei năzi pe plumb.
E. Pescuitul se face cu un singur cârlig pe montură. Este OBLIGATORIU pescuitul cu fir ataşat cârligului. Este OBLIGATORIE folosirea monturilor care să permită eliberarea crapilor în caz de ruptură ( montura culisantă sau cu plumb pierdut). Grosimea minima a campului este de 0,25 mm.
F. Se pescuieşte doar în faţa standului, locul de pescuit putând fi balizat şi cu markere luminoase.
G. Nu este obligatorie folosirea rod pod-ului.
H. Runnerul ( al treilea concurent) are drepturi depline. Pe durata concursului se poate face doar o singură schimbare. Se anunţă arbitrul de sector şi se consemnează în fişe.
I. Echipele sunt OBLIGATE să fie dotate cu saci de crap marime mare(minim10) , saltea de primire şi spray pentru tratarea crapilor. Concurenţii trebuie să manevreze cu grijă crapii pe mal pentru a evita rănirea sau moartea acestora. ESTE INTERZISĂ ŢINEREA PEŞTILOR ÎN BUTOAIE, LIGHEANE, SALTELE CU APĂ SAU CUTII / RECIPIENTE MARI DIN ORICE MATERIAL. După prindere peştii se pun imediat în sacii pentru crapi iar sacii se bagă cât mai repede în lac ( se evită rănirea sau moartea crapilor)
J. Se poate intra în apă la scoaterea peştelui sau pentru a lega peştii la apă mai adâncă, în caz de caniculă.
K. Concurenţii NU au voie să facă scandal şi să deranjeze vecinii de stand. Se pot primi vizite până la ora 19 (doar pe jos).
ATENŢIE - La inceputul concursului se vor efectua 2 extrageri. Prima va fi pentru stabilirea ordinii de extragere si a doua pentru stabilirea standului. (STANDURILE NU SE ALEG CI SE TRAG LA SORTI)
II . NĂDIREA
A. Doar boilesurile sunt premise ca nadă. Se poate nădi doar cu bastonul de nădire (cobra). Boilesurile nu trebuie să depăşească dimensiunea de 30 de milimetrii.
B. Este INTERZISĂ nădirea cu: cupa de nădire, catapulta, praştia, racheta de nădire, spombul. Este INTERZISĂ folosirea sonarului şi a bărcii de nădit.
III . CÂNTĂRIREA
A. Punctează cei mai mari 10 pesti. Punctează crapul comun, oglindă şi amurul.
A. La fiecare cântărire participă şi semnează obligatoriu un vecin de stand şi arbitrii. ATENŢIE: JUMĂTATE DIN TIMPUL CONCURSULUI ECHIPA DE ARBITRII EXECUTĂ CÎNTĂRIREA ÎNCEPÂND DE LA UN CAPĂT DE SECTOR IAR ÎN A DOUA JUMĂTATE DE CONCURS ÎNCEPE CÂNTĂRIREA DE LA CELĂLALT CAPĂT DE SECTOR. PRECIZEAZĂ ACEST LUCRU CONCURENŢILOR ÎNAINTE DE EXTRAGERI.
B. Cântărirea se face, de regulă, de 2 ori în 24 de ore, iar semnăturile se fac în dreptul fiecărei cântăriri. Fiecare peşte se cântăreşte separat Într-un sac se poate păstra un singur crap.: ESTE INTERZISĂ ŢINEREA PEŞTILOR ÎN BUTOAIE, LIGHEANE, SALTELE CU APĂ SAU CUTII / RECIPIENTE MARI DIN ORICE MATERIAL
C. În cazul capturării unui crap sau a unui amur peste 12 kg, echipele pot solicita imediat cântărirea de către arbitrii a acestora. (exceptie – noaptea intre 0rele 21:00 - 7:00 se fac cântariri suplimentare doar peste 15 kg).Crapii care la cântărirea suplimentară nu au 12 sau peste 12 Kg (respectiv 15 kg) se vor pastra în sac până la cântărirea oficială.
D. Este OBLIGATORIE păstrarea crapilor în condiţii cât mai bune în saci . Dacă o echipă prezintă la cântărire un crap mort, echipa va fi avertizată ( crapul nu se ia în considerare) . La a doua abatere echipa va fi din nou sancţionată cu avertisment( crapul nu se ia în considerare), iar dacă abaterea se mai repetă , echipa va fi depunctată cu 5 kg din greutatea totală a celor 10 peşti pentru fiecare crap mort.
E. Crapii se pot păstra în afara standului acolo unde situaţia impune, sunt posibilităţi, şi cu acordul arbitrului. Echipele sunt OBLIGATE să cântărească toţi crapii prinşi. NU este voie să se reţină peştii în sac decât până la primul cântar oficial. Sacii se ancorează la vedere Este INTERZIS sa se ţină saci ascunşi pentru cântărire finală precum şi darea de saci cu crapi (sau crapi de captură) între echipe. De asemenea este INTERZIS a se păstra crapi la final pentru a fi duşi acasă.
F. Arbitrii sunt obligaţi să aplice regulamentul, să se autosesizeze când este cazul şi să noteze avertismentele pe foaia de arbitraj ( altfel avertismentul nu este valabil).
G. Dacă vor interveni alte probleme care nu sunt trecute în acest regulament, se va lua o hotărâre împreună cu reprezentanţii organizatorilor şi a arbitrilor în decurs de o oră de la semnalarea problemei.
IV. DEPARTAJARE
A. În caz de egalitate la clasamentul final criteriul de departajare următor va fi crapul cel mai mare prins de echipe, iar în caz de egalitate se va lua în considerare al doilea crap ca greutate şi tot aşa până la departajare. ( Exemplu : La LOCUL I sunt pretendente două echipe SPA CARP TEAM respectiv DOC CARP TEAM care au aceeaşi greutate la totalul celor 10 crapi prinşi şi luaţi în calcul 95, 40 Kg. Echipa SPA CARP TEAM are cel mai mare crap prins în greutate de 14, 03 Kg. , iar echipa DOC CARP TEAM are cel mai mare crap prins în greutate de 13, 32 Kg. LOCUL I va fi câştigat de echipa SPA CARP TEAM având prins crapul cel mai mare. ATENŢIE dacă şi la cel mai mare crap este egalitate - amîndouă echipele au avut crapii de 14,03kg- atunci în departajare se va lua al doilea crap cu greutatea cea mai mare de la fiecare echipă, câştigătoarea fiind cea care are crapul cu greutatea mai mare.)
La captură al doilea criteriu de departajare va fi al doilea crap ca greutate dintre cei mai mari prinşi de echipe, iar în caz de egalitate se va lua în considerare al treilea crap ca greutate şi tot aşa până la departajare.( Exemplu : Echipa SIMPATIC CARP şi echipa DULCE CRAP au,la finalul concursului, fiecare prins câte un crap de 11, 85 Kg. candidând la obţinerea premiului acordat pentru captura concursului. Al doilea crap mare prins în concurs de echipa SIMPATIC CARP a cântărit 9,75 Kg., iar al doilea crap mare prins de echipa DULCE CRAP a cântărit 8, 95 Kg. Premiul pentru captura concursului va fi primit de echipa SIMPATIC CARP.
Daca doua echipa nu au prinsi cei 10 pesti, primul criteriu de departajare va fi numarul de pesti si doar apoi greutatea. O echipa care a prins 9 pesti se va situa in fata alteia cu 8 pesti indiferent de greutatea acestora.
B. Premiile nu se cumuleaza. O echipa nu poate primi decât un singur premiu, adică cel mai important în ordinea : locul I – III general, locul I sector, captura concursului şi apoi locul II – III pe sectoare. Premiul pentru captura concursului( atenţie se premiază o singură captură- nu şi pe sector) NU se cumulează cu alt premiu ( exemplu : dacă o echipă la sfârşitul concursului se va situa pe locul II pe sector dar va avea şi captura concursului atunci va primi doar premiul pentru captura concursului , nu şi premiul pentru locul II sector). ATENŢIE în sectorul în care se află captura concursului aceasta se va premia înaintea locurilor II-III din sectorul respectiv. Nu se premiază captură de sector) După stabilirea ierarhiei pentru locurilr I-III în clasamentul general, se va stabili ierarhia locurilor I-III pe sectoare ( cu atenţie în sectorul unde este captura concursului). Exemplificări privind captura: a) dacă o echipă la sfârşitul concursului (clasament final) se va situa pe locul I pe sector dar va avea şi captura concursului atunci va primi doar premiul pentru locul I pe sector ; b) dacă într-un sector una din echipele situate pe locul II sau III pe sector au şi captura concursului echipa respectivă va fi premiată pentru captură şi nu pentru loc, locul urmând a fi ocupat de următoarea echipă ; c) există şi posibilitatea ca la final captura concursului sa fie deţinută de o echipă care nu se situează pe locurile I-III pe sector ; d) chiar dacă una din echipele care vor ocupa locurile I-IIIgeneral sau locul I pe sector au prins un crap mai mare, pentru captura concursului se va lua în considerare crapul cel mai mare prins în sectoare de către echipele clasate de la locul II pe sector în jos.
V. DISPOZIŢII FINALE
A. Din momentul terminării tragerii la sorţi vor exista 120 de minute pentru pregătirea echipamentului. În acest interval de timp este INTERZISĂ sondarea apei, nădirea sau fixarea balizelor adiţionale.La finalul concursului daca se înţeapă (prinde) un crap, dar NU după darea semnalului de încetare a concursului, echipa anunţă cu voce tare si are la dispoziţie 15 minute pentru scoaterea peştelui.
B. Standurile sunt marcate terestru, iar sectorul pe apă, de regulă, balizat. Echipamentul trebuie montat în totalitate în interiorul standurilor. Maşinile se pot păstra în interiorul standului dar în numărul pe care-l permite capacitatea standului ( celelalte maşini vor sta afară în locurile stabilite de organizatori). Atenţie la intrările în apă deoarece sunt şi plăci de beton pe care se alunecă foarte uşor. Concurentii nu trebuie sa deranjeze vecinii de stand sau pe alti concurenti prin iluminarea excesiva a standului pe timpul nopţii. Focul se face numai sub supraveghere din partea membrilor echipei şi cu măsuri de prevenire a incendiilor. ATENŢIE la manipularea, folosirea şi păstrarea buteliilor pentru pregătit mâncarea, fiertul porumbului, încălzirea apei etc. pentru a preveni exploziile, rănirea sau asfixierea personalului, distrugerea materialelor etc. (mai ales pe timp de caniculă) Este INTERZIS să se facă focul pe timp de noapte cu lemne sau alte surse fără supraveghere. Fumătorii să fie atenţi la probleme de prevenire a incendiilor. Părăsirea standului se face în situaţiile şi conform precizărilor organizatorilor.
C. Este INTERZIS scăldatul în lac.
D. Asistenţa medicală se face prin grija fiecărei echipe.
E. CONCURENŢII SĂ RESPECTE MĂSURILE DE « PROTECŢIE , SIGURANŢĂ ŞI PREVENIREA » ACCIDENTELOR ( ex. scoaterea cârligelor de la peşti mai ales dacă cârligul s-a prins şi de minciog iar crapul se zbate ; a nu se sta în spatele celui care aruncă iar cel care aruncă măcar să se uite dacă este cineva în spate ; la coborârea pe dale în apă etc,) . Fiecare echipă trebuie să-şi ia măsuri ferme atât în caz ce caniculă cât şi în situaţii de ploi abundente sau de furtună
F. În caz de forţă majoră, concursul se poate reprograma, întrerupe sau declara câştigător cel care a prins cel mai mult peşte sau captura, dacă au trecut mai mult de 48 de ore de la începerea concursului. Dacă nu au trecut 48 de ore, concursul se poate întrerupe şi reprograma, dar la reluare echipele îşi păstrează locurile iniţiale. Concursul reprogramat reîncepe din minutul 1, neţinîndu-se cont de peştii care s-au prins în etapa anterioară.
G. Echipele sunt rugate să lase standul în perfectă stare de curăţenie la final, fără coji de seminţe, chiştocuri de ţigări etc. Nerespectarea acestei reguli duce la depunctarea cu 10 kg.
H. Este INTERZISĂ reţinerea sau omorârea peştelui prins altul decât crapul.
I. Retragerea ( părăsirea ) concursului – conform precizărilor arbitrului de comun acord cu organizatorii.
J. Contestaţiile şi sesizările se fac in scris cu garanţie- conform precizărilor arbitrului de comun acord cu organizatorii.
K. Sancţiuni :încălcarea prevederilor punctelor I.A , I.B , I.C, II.A aln.1 ; II. B ultimul aliniat din prezentul regulament atrage după sine eliminarea directă din concurs ; la încălcarea prevederilor punctelor I.B , I.C , I.F, I.G,I.H, II.B,II.C , V.B, V.F, V.G se aplică avertisment la prima abatere, depunctarea cu 20 Kg. de peşte la a doua abatere şi cu eliminare din concurs la a treia abatere, iar la încălcarea puctului III.D se aplică ce scrie în precizările de la acest punct.
more than a month ago
·
#181
salutare, un clasament recent?
more than a month ago
·
#180
Clasament marti seara
Admin Doripesco labelled the post as Concurs — 3 ani in urma
  • Pagina :
  • 1
Nu există încă răspunsuri pentru această postare.
Fii unul dintre primii care răspund la această postare!
Salut!
Daca nu ai deja un cont, inregistreaza-te prin butonul de mai jos pentru a intra ca membru activ in forumul Doripesco
Inregistreaza-te »

Bine ai venit pe noul forum Doripesco!

Ne bucuram ca ai intrat pe acest forum Doripesco.
O sa incercam sa va oferim informatii la zi atat despre tot ce se intampla pe baltile administrate de noi, cat si informatii utile despre Birdwatching si Vanatoare - photo hunting.
Asteptam intrebari, comentarii si sugestii.
doripesco
Compania Doripesco a ales calea protejării și promovării naturii, oferind clienților săi posibilitatea de a se bucura de tot ceea ce aceasta ne poate oferi: peisaje excepționale, aer curat, relaxare, dar mai ales preparate proaspete și sănătoase.