Forum Doripesco

Forum dedicat discutiilor despre pescuit, vanatoare si birdwatching
  Miercuri, 17 Martie 2021
  0 Raspunsuri
  3.6K Vizualizari
  Aboneaza-te
27-30 Mai - Cupa 15 Grei De Doripesco 
ORGANIZATOR: RASCANU RADU cu sprijinul administratiei DORIPESCO
Taxa: 3000 ron3/4 pescari drepturi depline
EXCLUSIV BOILES
DURATA CONCURSULUI-72 ore
SE PREMIAZA CEI MAI MARI 15 PESTI PRINSI PE TOATA BALTA(TOP 15)CU CATE 3000 RON FIECARE
CASTIGATOAREA CONCURSULUI (CU CEI MAI MULTI PESTI IN TOP 15)PRIMESTE UN BONUS SUPLIMENTAR DE 6000 RON
Premiile sunt valabile in cazul in care sunt prezente 24 de echipe,in caz contrar acestea se recalculeaza
Avansul garanteaza participarea la concurs
PREZENTARE
24 echipe
Puncteaza de la minim 10kg.
Se nadeste doar cu boiles (din cobra), se pescuieste doar cu boilies sau pop-up.
Se vor acorda premii pentru Locul 1, 2 si 3
JOI 27 MAI 2021 ora 8.00 adunarea si acreditarea echipelor in fata complexului Doripesco,ora 8.30 sedinta tehnica,ora 9.00 tragerea la sorți,urmată de deplasarea pe standuri!! ora 12 Start concurs!
DUMINICA 30 MAI 2021 ,ora12 final concurs,ora 14 festivitatea de premiere!
----------------------------------------------------------------------------------
Regulament:
PESCUIT
1. Se pescuieste cu maxim 4 lansete la apa şi maxim 2 lansete la apa folosite pentru markere. Se pot tine in stand oricate lansete de rezerva gata de atac, incarcate, dar fara ca monturile sa fie in apa.
2. Pescuitul se face cu un singur carlig pe montura. Este obligatorie folosirea monturilor care sa permita eliberarea de plumb in caz de ruptura.
3. Se poate pescui doar cu plumb. Este interzisa folosirea momitorului sau a plumbului pemtru pasta.
4. Pentru protejarea capturilor, este obligatorie momeala pe fir de par.
5. Se pescuieste si se nadeste doar in fata standului, locul pescuit se poate baliza cu markere (chiar si luminoase). Lanseurile spre stanga sau spre dreapta, nu vor depasi directia liniei de delimitare a zonei de pescuit.
6. Concurentul care este prins in drill la terminarea concursului, mai are la dispozitie inca 15 minute pentru scoterea capturii, daca drillul a inceput inainte de semnalul de final al concursului. Echipa trebuie sa anunte imediat arbitrii si un vecin de stand daca au peste in drill la semnalul de final al concursului, altfel pestele nu puncteaza.
7. Lungimea maxima a inaintasului folosit nu va depasi 8 m.
8. Toate capturile se elibereaza, cu grija, dupa cantarire, de catre arbitru.
9. Este interzisa folosirea oricarui fel de sonar, ratusca, barca de nadit sau orice alte mijloace care nu sunt acceptate si tratate de acest regulament.
10. Este interzisa iluminarea standului pe timpul noptii, cu exceptia luminii de cap si a luminii din cort.
11. Nu este permis focul deschis in cort.
12. In 5 minute de la semnalul de final al concursului, concurentii trebuie sa nu mai aiba lansete cu monturi in apa.
NADIRE
13. Nadirea si lansarea se desfasoara numai de pe mal.
14. Nu se poate folosi momeala vie. Pentru nadire este permisa doar folosirea boiles-urilor!
15. Ca momeala la carlig se poate folosi doar boiles sau pop-up, eventual imbracate in pasta. Sunt interzise porumbul, plasticele, etc.
16. Este permisa numai nadirea manuala. Se poate folosi doar bastonul de nadire (cobra) si boiles-uri atasate de montura, cu fir sau banda solubila.
17. Saculetii solubili sunt interzisi. Pasta pe plumb este interzisa.
18. Este interzisa nadirea grea (cu racheta de nadire, spomb, catapulta, lopata sau cupa de nadire, etc) si dispozitivele pneumatice sau electrice.
19. Este interzisa nadirea in standurile invecinate.
20. Boiles-urile vor avea diametrul de max 30 mm.
REGULI DE CONCURS
21. Accesul vizitatorilor este permis doar intre orele 08:00 - 19:00.
22. Concurentii au voie sa paraseasca standul, doar pe timpul zilei. Pe timpul noptii concurentii pot parasi standul cu lanterna de frunte aprinsa si doar pentru necesitati fiziologice sau la solicitarea arbitrilor, pentru a fi martori la cantariri efectuate la standurile vecine. Pe timpul noptii concurentii pot parasi ferma cu masina doar in caz de urgente si numai cu acordul managerului de serviciu al fermei si cu instiintarea arbitrilor. In timpul concursului doar arbitrii pot circula cu masina in perimetrul Baltii 4.
23. Concurentii sunt obligati sa pescuiasca in liniste. Este interzisa folosirea aparatelor audio, cu un volum care poate fi receptionat si in standul vecin.
24. Concurentii sunt obligati sa se comporte civilizat si respectuos fata de vecinii de stand, fata de concurenti si de arbitri.
25. Inainte de inceperea concursului, arbitrii vor verifica prezenta saltelei de receptie tip cadita pe picioare (cradle), a minciocului ecologic, a sacilor de pastrare obligatorii (minim 10) si a spray-ului dezinfectant. Daca vreunul din aceste obiecte lipseste, echipa va putea incepe pescuitul in momentul remedierii situatiel. Se poate retine 1 singur peste intr-un sac de pastrare.
26. In cazul in care apar neintelegeri intre doua echipe vecine, referitoare la zona de pescuit, nadire sau orice alt subiect divergent, decizia finala se ia de catre arbitru.
27. Concurentii sunt obligati sa lase standul in perfecta stare de curatenie la final. Arbitrii au obligatia, sa verifice acest lucru si sa sanctioneze nerespectarea lui, inainte de afisarea clasamentului final.
CANTARIREA
28. Se puncteaza urmatoarele specii: crapul comun, oglinda, ten (amur), cu greutate de minim 10 kg.
29. Este interzis sa se retina pestii care nu fac parte din specii punctabile, cu exceptia obtinerii acordului propietarului sau organizatorului. De asemenea nu se vor retine pestii vizibil mai mici de 10kg.
30. Este interzis sa se prezinte la cantarire capturi neviabile. Capturile in pericol, sunt anuntate imediat arbitrilor, iar acestia vor lua decizia daca se va cantari suplimentar sau nu.
31. Daca o echipa prezinta la cantarire un crap ranit grav, din vina acestora, captura nu se puncteaza iar echipa va fi sanctionata.
32. Este strict interzis sa se retina sau sa se transporte pesti punctabili sau nu, in alte scopuri decat cantarirea si apoi eliberarea imediata.
33. Orice pescar poate participa la orice cantarire, in calitate de martor. La cantaririle suplimentare, arbitrii vor anunta standurile invecinate, iar un concurent din aceste standuri participa obligatoriu ca martor. In cazul existentei vreunui martor la cantarire, se va trece pe fisa de cantarire standul din care provine martorul, iar aceste trebuie sa semneze fisa in rubrica aferenta.
34. Pescarii pot solicita cantarire suplimentara in cazul unui peste mai mare de 15kg (ziua) sau 15kg (noaptea) - daca pestele in cauza nu are cel putin 15 kg, va fi repus in sac si va fi cantarit la urmatoarea cantarire oficiala. Intre orele 20 si 7 este considerata noapte. Cantaririle suplimentare se fac in ordinea solicitarii acestora. Cu 30 de minute inainte de cantaririle oficiale si cu 1 ora inainte de finalul concursului nu se mai efectueaza cantariri suplimentare.
35. Cantaririle se fac dupa programul de cantariri stabilit de organizator si arbitri. Programul de cantariri va fi anuntat de catre organizator, la sedinta tehnica.
36. Fiecare cantarire la o echipa, se trece in fisa de arbitraj si se semneaza de catre arbitru , un concurent din echipa si un martor.
37. Este obligatorie pastrarea capturilor in conditii cat mai bune. Se pastreaza un singur peste intr-un singur sac.
Pestii se vor pastra fara lest, pietre sau alte obiecte puse in sac. La cantarire, concurentii vor depune pestii cu grija in salteaua de cantarire, asezata pe salteaua de receptie.
38. La efectuarea cantaririlor se vor prezenta toti pestii capturati pana in acel moment. Se interzice retinerea capturilor pentru a fi cantarite la cantarele ulterioare.
39. Concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatilor de pescuit in timpul cantaririlor.
40. Cantarirea se face cu acelasi tip de cantar pentru toate standurile.
41. Daca intervin alte probleme care nu sunt tratate in acest regulament, decizia se va lua de catre o comisie formata din: un reprezentant al organizatorilor si seful echipei de arbitri. Solutia se da in decurs de o ora de la semnalarea problemei. Orice contestatie se va face in scris si va trebui insotita de o garantie de 100 lei. In cazul in care contestatia se dovedeste a fi indreptatita, garantia va fi returnata..
42. Orice incercare de fraudare a rezultatelor sau a cantaririlor se va sanctiona cu eliminare directa din concurs.
Se sanctioneaza cu AVERTISMENT nerespectarea de catre concurenti a urmatoarelor puncte: 5,6, 7,8, 10, 12,19, 21,22,23, 25, 24, 25,27, 29, 30, 31,37
Se sanctioneaza cu ELIMINARE din concurs nerespectarea de catre concurenti a urmatoarelor puncte din prezentul regulament: 1, 2, 3, 4. 9, 11, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 20, 32, 38, 42, precum si cumularea a doua avertismente.
ORGANIZATORUL SI ADMINISTRATIA DORIPESCO NU-SI ASUMA EVENTUALELE INCIDENTE MEDICALE
ASISTENTA FACE FACE PRIN GRIJA FIECAREI ECHIPE
Admin Doripesco labelled the post as Concurs — 3 ani in urma
Nu există încă răspunsuri pentru această postare.
Fii unul dintre primii care răspund la această postare!
Salut!
Daca nu ai deja un cont, inregistreaza-te prin butonul de mai jos pentru a intra ca membru activ in forumul Doripesco
Inregistreaza-te »

Bine ai venit pe noul forum Doripesco!

Ne bucuram ca ai intrat pe acest forum Doripesco.
O sa incercam sa va oferim informatii la zi atat despre tot ce se intampla pe baltile administrate de noi, cat si informatii utile despre Birdwatching si Vanatoare - photo hunting.
Asteptam intrebari, comentarii si sugestii.
doripesco
Compania Doripesco a ales calea protejării și promovării naturii, oferind clienților săi posibilitatea de a se bucura de tot ceea ce aceasta ne poate oferi: peisaje excepționale, aer curat, relaxare, dar mai ales preparate proaspete și sănătoase.