Forum Doripesco

Forum dedicat discutiilor despre pescuit, vanatoare si birdwatching
  Miercuri, 17 Martie 2021
  0 Raspunsuri
  1.6K Vizualizari
  Aboneaza-te
15-18 Iulie - Cupa Alpha - Florin Diea 
Cupa ALPHA BUCOVINA editia a III a
Locație : DORIPESCO balta 4 Brasov
15 - 18 Iulie 2021 ( joi / duminica ) 72 h
24 Echipe ; echipa 3 pescari + 1 runner ( optional )
Cantitate - Calitate ( 10 pesti ) - 4 sectoare valorice
Prezentare
24 echipe, impartite in 4 sectoare valorice A , B , C si D .
Puncteaza de la minim 1 kg .
Se nadeste doar cu boilies (din cobra) , se pescuieste doar cu boilies sau pop-up .
Se vor acorda cupe si premii pentru Locul 1, 2 , 3 si 4 General , locul 1 sector A , locul 1 sector B , locul 1 sector C , locul 1 sector D si pt Captura competitiei .
Pe fiecare sector se va face un clasament pe CANTITATE si unul pe CALITATE (10 pesti) . Suma punctelor obtinute in aceste 2 clasamente va genera clasamentul pe sector . Locurile 1, 2 , 3 si 4 ( la general ) se vor stabili intre ocupantele locurilor 1 de pe fiecare sector . In caz de egalitate de puncte, primeaza CALITATEA ( si pe sector, si la general ) .
Captura competitiei poate cumula cu alte premii si nu se scade din clasament .
La inceputul concursului se vor efectua 2 extrageri . Prima va fi pentru stabilirea ordinii de extragere si a doua pentru stabilirea standului . ( Standurile nu se aleg ci se trag la sorti ) .
Joi 15 iulie 2021 ora 8.30 adunarea si acreditarea echipelor in fata complexului Doripesco , ora 9.00 sedinta tehnica , ora 9.30 tragerea la sorți , urmată de deplasarea pe standuri ; ora 12 start concurs .
Duminica 18 iulie 2021 , ora12 final concurs , ora 14 festivitatea de premiere .
Regulament
PESCUIT
1. Se pescuieste cu maxim 4 lansete la apa şi maxim 2 lansete la apa folosite pentru markere. Se pot tine in stand oricate lansete de rezerva gata de atac, incarcate, dar fara ca monturile sa fie in apa . ( eliminare )
2. Cele 4 lansete cu care se pescuieste vor fi puse pe rod pod si / sau picheti si pot fi pozitionate pe ponton sau langa ponton dreapta , stanga maxim 2 metri . ( avertisment )
3. Firul principal folosit minim admis este de 0,25 mm .
4. Runner ul – al 4 lea pescar – are drepturi depline , se achita o taxa suplimentara de 200 lei . Pe durata concursului se poate face doar o singură schimbare. Se anunţă arbitrul şi se consemnează în fişe .
5. Pescuitul se face cu un singur carlig pe montura . Este obligatorie folosirea monturilor care sa permita eliberarea de plumb in caz de ruptura . ( eliminare )
6. Se poate pescui doar cu plumb. Este interzisa folosirea momitorului sau a plumbului pemtru pasta . ( eliminare )
7. Pentru protejarea capturilor, este obligatorie momeala pe fir de par. ( eliminare )
8. Se pescuieste si se nadeste doar in fata standului , locul pescuit se poate baliza cu markere (chiar si luminoase) . Lanseurile spre stanga sau spre dreapta , nu vor depasi directia liniei de delimitare a zonei de pescuit . ( avertisment )
9. Concurentul care este prins in drill la terminarea concursului , mai are la dispozitie inca 15 minute pentru scoterea capturii , daca drillul a inceput inainte de semnalul de final al concursului . Echipa trebuie sa anunte imediat arbitrii si un vecin de stand daca au peste in drill la semnalul de final al concursului , altfel pestele nu puncteaza.
10. Lungimea maxima a inaintasului folosit nu va depasi 8 m .( avertisment )
11. Toate capturile se elibereaza , cu grija , dupa cantarire , de catre arbitru . ( avertisment )
12. Este interzisa folosirea oricarui fel de sonar, ratusca, barca de nadit sau orice alte mijloace care nu sunt acceptate si tratate de acest regulament . ( eliminare )
13. Este interzisa iluminarea standului pe timpul noptii, cu exceptia luminii de cap si a luminii din cort . ( avertisment )
14. Nu este permis focul deschis in cort .
15. In 5 minute de la semnalul de final al concursului, concurentii trebuie sa nu mai aiba lansete cu monturi in apa . ( avertisment )
NADIRE
16. Nadirea si lansarea se desfasoara numai de pe mal . ( eliminare )
17. Nu se poate folosi momeala vie. Pentru nadire este permisa doar folosirea boilies urilor . ( eliminare )
18. Ca momeala la carlig se poate folosi doar boilies sau pop-up , eventual imbracate in pasta . Sunt interzise porumbul , plasticele , etc . ( eliminare )
19. Este permisa numai nadirea manuala . Se poate folosi doar bastonul de nadire (cobra) si boilies-uri atasate de montura , cu fir sau banda solubila . ( eliminare )
20. Saculetii solubili , pungile solubile sunt interzise . Pasta pe plumb este interzisa . (eliminare )
21. Este interzisa nadirea grea (cu racheta de nadire , spomb , catapulta , lopata sau cupa de nadire , etc) si dispozitivele pneumatice sau electrice . ( eliminare )
22. Este interzisa nadirea in standurile invecinate . ( avertisment )
23. Boilies-urile vor avea diametrul de max 30 mm . ( eliminare )
REGULI DE CONCURS
24. Accesul vizitatorilor este permis , conform cu Regulamentul lacului Doripesco ; anul trecut intre orele 08:00 - 19:00 . ( avertisment )
25. Concurentii au voie sa paraseasca standul, doar pe timpul zilei . Pe timpul noptii concurentii pot parasi standul cu lanterna de frunte aprinsa si doar pentru necesitati fiziologice sau la solicitarea arbitrilor, pentru a fi martori la cantariri efectuate la standurile vecine . Pe timpul noptii concurentii pot parasi ferma cu masina doar in caz de urgente si numai cu acordul managerului de serviciu al fermei si cu instiintarea arbitrilor . In timpul concursului doar arbitrii pot circula cu masina in perimetrul Baltii 4 . ( avertisment )
26. Concurentii sunt obligati sa pescuiasca in liniste . Este interzisa folosirea aparatelor audio , cu un volum care poate fi receptionat si in standul vecin . ( avertisment )
27. Concurentii sunt obligati sa se comporte civilizat si respectuos fata de vecinii de stand , fata de concurenti si de arbitri . ( avertisment )
28. Inainte de inceperea concursului , arbitrii vor verifica prezenta saltelei de receptie tip cadita pe picioare (cradle) , a minciocului ecologic , a sacilor de pastrare obligatorii (minim 15) si a spray-ului dezinfectant . Daca vreunul din aceste obiecte lipseste , echipa va putea incepe pescuitul in momentul remedierii situatiel . Se pot retine maxim 2 pesti intr-un sac de pastrare , daca pestii au greutatea individuala mai mica de 4 kg .
29. In cazul in care apar neintelegeri intre doua echipe vecine, referitoare la zona de pescuit, nadire sau orice alt subiect divergent, decizia finala se ia de catre arbitru.
30. Concurentii sunt obligati sa lase standul in perfecta stare de curatenie la final . Arbitrii au obligatia , sa verifice acest lucru si sa sanctioneze nerespectarea lui , inainte de afisarea clasamentului final .
CANTARIREA
31. Se puncteaza urmatoarele specii : crapul comun , crap oglinda , ten (amur) , cu greutate de minim 1 kg .
32. Este interzis sa se retina pestii care nu fac parte din specii punctabile , cu exceptia obtinerii acordului propietarului sau organizatorului . De asemenea nu se vor retine pestii vizibil mai mici de 1 kg . ( avertisment )
33. Este interzis sa se prezinte la cantarire capturi neviabile . Capturile in pericol , sunt anuntate imediat arbitrilor , iar acestia vor lua decizia daca se va cantari suplimentar sau nu . ( avertisment )
34. Daca o echipa prezinta la cantarire un crap ranit grav , din vina acestora , captura nu se puncteaza iar echipa va fi sanctionata . ( avertisment )
35. Este strict interzis sa se retina sau sa se transporte pesti punctabili sau nu, in alte scopuri decat cantarirea si apoi eliberarea imediata . ( eliminare )
36. Orice pescar poate participa la orice cantarire , in calitate de martor . La cantaririle suplimentare , arbitrii vor anunta standurile invecinate , iar un concurent din aceste standuri poate participa ca martor , daca doreste. In cazul existentei vreunui martor la cantarire , se va trece pe fisa de cantarire standul din care provine martorul , iar aceste trebuie sa semneze fisa in rubrica aferenta .
37. Pescarii pot solicita cantarire suplimentara in cazul unui peste mai mare de 17 kg (ziua) sau 20 kg (noaptea) - daca pestele in cauza nu are cel putin 17, respectiv 20 kg , va fi repus in sac si va fi cantarit la urmatoarea cantarire oficiala . Intre orele 20 si 7 este considerata noapte . Cantaririle suplimentare se fac in ordinea solicitarii acestora . Cu 30 de minute inainte de cantaririle oficiale si cu 1 ora inainte de finalul concursului nu se mai efectueaza cantariri suplimentare .
38. Cantaririle se fac dupa programul de cantariri stabilit de organizator si arbitri . Programul de cantariri va fi anuntat de catre organizator , la sedinta tehnica .
39. Fiecare cantarire la o echipa se trece in fisa de arbitraj si se semneaza de catre arbitru , un concurent din echipa si un martor din standurile vecine .
40. Este obligatorie pastrarea capturilor in conditii cat mai bune . Se pastreaza un singur peste intr-un singur sac . Se pot retine maxim 2 pesti intr-un sac de pastrare , daca pestii au greutatea individuala mai mica de 4 kg . Pestii se vor pastra fara lest , alte obiecte puse in sac . La cantarire concurentii vor depune pestii cu grija in salteaua de cantarire , asezata pe salteaua de receptie. ( avertisment )
41. La efectuarea cantaririlor se vor prezenta toti pestii capturati pana in acel moment . Se interzice retinerea capturilor pentru a fi cantarite la cantarele ulterioare . ( eliminare )
42. Concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatilor de pescuit in timpul cantaririlor .
43. Cantarirea se face cu acelasi tip de cantar pentru toate standurile .
44. Daca intervin alte probleme care nu sunt tratate in acest regulament , decizia se va lua de catre o comisie formata din: un reprezentant al organizatorilor si seful echipei de arbitri . Solutia se da in decurs de o ora de la semnalarea problemei . Orice contestatie se va face in scris si va trebui insotita de o garantie de 100 lei . In cazul in care contestatia se dovedeste a fi indreptatita , garantia va fi returnata .
45. Orice incercare de fraudare a rezultatelor sau a cantaririlor se va sanctiona cu eliminare directa din concurs . ( eliminare )
Se sanctioneaza cu AVERTISMENT nerespectarea de catre concurenti a urmatoarelor puncte: 2 , 3 , 8 , 10 , 11 , 13 ,15 , 22 , 24 , 25 , 26 , 27 , 32 , 33 , 34 , 40 .
Se sanctioneaza cu ELIMINARE din concurs nerespectarea de catre concurenti a urmatoarelor puncte din prezentul regulament: 1 , 5 , 6 , 7 , 12 , 16 , 17 , 18 , 19 , 20 , 21 , 23 , 35 , 41 , 45 , precum si cumularea a doua avertismente .
MENTIUNI :
- orice situatie aparuta dar neprevazuta de prezentul regulament va fi solutionata de Arbitru Sef si va deveni imediat obligatorie .
- in caz de forta majora (ex: furtuna, inundatii, etc.) organizatorul poate decide intreruperea competitiei . Daca conditiile vor permite , concursul se va relua printr-un semnal care va permite pescarilor sa isi reia locurile , urmand ca pescuitul sa se reia la 15 minute dupa acesta.In cazul intreruperii la mai putin de 24 de ore de la inceperea competitiei, aceasta va fi reluata dar durata intreruperii nu va fi adaugata celor 72 de ore programate initial . Daca intreruperea se produce dupa trecerea a 48 de ore de la inceperea competitiei , aceasta nu se va mai relua iar rezultatul final va fi stabilit dupa pestii capturati pana in momentul intreruperii
- Este INTERZIS scăldatul în lac.
- Asistenţa medicală se face prin grija fiecărei echipe.
- CONCURENŢII SĂ RESPECTE MĂSURILE DE « PROTECŢIE , SIGURANŢĂ ŞI PREVENIREA » ACCIDENTELOR ( ex. scoaterea cârligelor de la peşti mai ales dacă cârligul s-a prins şi de minciog iar crapul se zbate ; a nu se sta în spatele celui care aruncă iar cel care aruncă măcar să se uite dacă este cineva în spate ; la coborârea pe dale în apă etc,) . Fiecare echipă trebuie să-şi ia măsuri ferme atât în caz ce caniculă cât şi în situaţii de ploi abundente sau de furtună
- organizatorul este exonerat de orice raspundere cu privire la orice accidente produse pe toata perioada desfasurarii concursului
- se considera ca echipele inscrise in concurs si-au insusit prezentul regulament si sunt de acord cu acesta.
Premiile sunt valabile doar la participarea a 24 de echipe , in alta situatie se vor diminua procentual in functie de cate echipe participa.
Achitarea avansului in valoare de 1.200 lei garantează locul in concurs .
ATENTIE: AVANSUL ACHITAT NU SE RESTITUIE, ECHIPA RESPECTIVA POATE CAUTA INLOCUITOR PANA LA DATA INCEPERII CONCURSULUI.
Ordinea achitarii avansului reprezinta si ordinea pentru prima extragere . Vor fi 2 extrageri , prima pentru stabilirea ordinii iar a doua extragerea efectiva a standului de concurs .
Prioritate are oricine plătește avansul chiar dacă aceea persoana/echipa nu este in lista de intentie !
Pentru orice alte informatii va stau la dispozitie la tel 0729.942.571 Florin .
Admin Doripesco labelled the post as Concurs — 2 ani in urma
Nu există încă răspunsuri pentru această postare.
Fii unul dintre primii care răspund la această postare!
Salut!
Daca nu ai deja un cont, inregistreaza-te prin butonul de mai jos pentru a intra ca membru activ in forumul Doripesco
Inregistreaza-te »

Bine ai venit pe noul forum Doripesco!

Ne bucuram ca ai intrat pe acest forum Doripesco.
O sa incercam sa va oferim informatii la zi atat despre tot ce se intampla pe baltile administrate de noi, cat si informatii utile despre Birdwatching si Vanatoare - photo hunting.
Asteptam intrebari, comentarii si sugestii.
doripesco
Compania Doripesco a ales calea protejării și promovării naturii, oferind clienților săi posibilitatea de a se bucura de tot ceea ce aceasta ne poate oferi: peisaje excepționale, aer curat, relaxare, dar mai ales preparate proaspete și sănătoase.