Forum Doripesco

Forum dedicat discutiilor despre pescuit, vanatoare si birdwatching
  Miercuri, 17 Martie 2021
  0 Raspunsuri
  4.3K Vizualizari
  Aboneaza-te
CUPA KKARP ed. a XIII -a Doripesco
12 - 15 aprilie, 2021 - 72 de ore

ORGANIZATORI :
Gigi Moroiu - TRABUCCO
Tata Nitu

Echipele pot fi formate din 3 pescari + 1 runner. Runnerul are drepturi depline.

LOCURI DISPONIBILE : 24 de locuri – impartite in trei sectoare de cate 8 locuri
Clasament cantitate/calitate (10 pesti).

Se aduna punctele din ambele clasamente. In caz de egalitate de puncte urmatorul criteriu de departajare este cantitatea.
Castigatorii sectoarelor vor merge in clasamentul general pentru stabilirea locului I, II, III – general (in functie de punctele din sector).

Concursul se v-a tine pe balta DORIPESCO Brasov balta no.4

Taxa: 3.000 RON de echipa

Locurile de pescuit nu se aleg ci se trag la sorti.

Vor fi 13 echipe premiate – 39 de cupe:

3 premii la general:

Locul I general – 20.000 RON
Locul II general – 10.000 RON
Locul III general – 5.000 RON


9 premii pe cele 3 sectoare :

Sectorul A:
Locul I pe sector – 3.000 RON
Locul II pe sector - produse de pescuit
Locul III pe sector – produse de pescuit


Sectorul B:
Locul I pe sector – 3.000 RON
Locul II pe sector - produse de pescuit
Locul III pe sector – produse de pescuit

Sectorul C:
Locul I pe sector – 3.000 RON
Locul II pe sector - produse de pescuit
Locul III pe sector – produse de pescuit

Captura – la general – produse de pescuit

Cele 13 echipe vor primii cate 3 cupe. Toti concurentii vor primii medalii.

Premiile nu se cumuleaza. O echipa nu va putea primi decat un singur premiu, adica pe cel mai important in ordinea urmatoare: clasamnet general 1-3, locul 1 sector, captura, 2-3 sector.

Premiile sunt valabile daca participa 24 de echipe.

Locul este garantat doar celor care achita avansul – 1.500 RON

REGULAMENT:

I. CONDIŢII DE PESCUIT

A. Se pescuieşte cu 4 ( patru) lansete de echipă. Se pot ţine în stand mai multe lansete de rezervă gata de atac, încărcate, dar separat de celelalte 4. Echipa este formată din 3 concurenţi cu drepturi depline.
B. Este OBLIGATORIE folosirea boilesurilor sau pop- upurilor la cârlig. Este INTERZIS să se folosească pe firul de păr : buretele, pelet, porumb, porumb expandat, puffi, plastice, hrană vie.
C. NU este permisă folosirea momitorului. Se poate pescui doar cu plumb de orice formă ( chiar şi cu striaţii ) dar să fie de minim 50 de grame.Se poate pune pastă sau nadă pe plumb.
D. Grosimea minima a campului este de 0,25 mm. Pescuitul se face cu un singur cârlig pe montură. Este OBLIGATORIU pescuitul cu fir ataşat cârligului. Este OBLIGATORIE folosirea monturilor care să permită eliberarea crapilor în caz de ruptură ( montura culisantă sau cu plumb pierdut).
E. Se pescuieşte doar în faţa standului, locul de pescuit putând fi balizat şi cu markere luminoase.
F. Nu este obligatorie folosirea rod pod-ului.
G. Runnerul ( al patrulea concurent) are drepturi depline. Pe durata concursului se poate face doar o singură schimbare. Se anunţă arbitrul de sector şi se consemnează în fişe
H. Echipele sunt OBLIGATE să fie dotate cu saci de crap (minim15) , saltea de primire şi spray pentru tratarea crapilor. Concurenţii trebuie să manevreze cu grijă crapii pe mal pentru a evita rănirea sau moartea acestora
I. Se poate intra în apă la scoaterea peştelui sau pentru a lega peştii la apă mai adâncă, în caz de caniculă.
Concurenţii nu au voie să facă scandal şi să deranjeze vecinii de stand. Se pot primi vizite până la ora 19 (doar pe jos).. LA INCEPUTUL CONCURSULUI SE VOR FACE DOUĂ EXTRAGERI. UNA PENTRU ALEGEREA ORDINII DE EXTRAGERE, A DOUA PENTRU STABILIREA STANDULUI. STANDURILE NU SE ALEG CI SE TRAG LA SORTI.
II . NĂDIREA
A. Folosirea năzii de origine animală ( vie ) este STRICT INTERZISĂ. Este permisă folosirea mixurilor, seminţelor, boilesurilor şi peletelor în nadă.
B. Este permisă numai nădirea manuală. Se pot folosi bastonul de nădire ( cobra ), cupa de nădire, catapulta, praştia, racheta de nădire şi accesoriile PVA ( fire, pungi, saci solubili ). Racheta de nădire nu trebuie să aibă un diametru interior mai mare de 50 mm şi o lungime mai mare de 200 mm( excepţie este SPOMB-ul ce poate fi folosit). Este INTERZISĂ folosirea sonarului şi a bărcii de nădit.
C. Este INTERZIS folosirea pentru nădire a pământului , argilei, pietrişului şi bentonitei.
D. Este INTERZISĂ nădirea grea (cu racheta de nădire, SPOMB, catapulta sau cupa de nădire ) de la ora 20 :00 până la ora 08 :00 ( în intervalul acesta este permisă doar nădirea cu cobra şi praştia de mână ). Se acordă avertisment pentru nerespectarea acestei reguli. La două avertismente se aplică depunctarea cu 20 kg.
E. Porumbul pentru nădit trebuie să fie obligatoriu fiert.
III . CÂNTĂRIREA
A. Se punctează tot crapul comun, oglindă, amurul.
B. La fiecare cântărire participă şi semnează obligatoriu în dreptul fiecărei cântăriri un vecin de stand şi arbitrii.
C. Cântărirea se face de 2 ori pe zi, iar semnăturile se fac în dreptul fiecărei cântăriri. La cântărire se cântăresc peştii dintr-un sac. ATENŢIE: JUMĂTATE DIN TIMPUL CONCURSULUI ECHIPA DE ARBITRII EXECUTĂ CÎNTĂRIREA ÎNCEPÂND DE LA UN CAPĂT DE SECTOR IAR ÎN A DOUA JUMĂTATE DE CONCURS ÎNCEPE CÂNTĂRIREA DE LA CELĂLALT CAPĂT DE SECTOR.
D. Într-un sac se pot păstra 2-3 crapi de până la 5 kg , 2 crapi de 5-7 kg sau un singur crap de peste 8 kg. ESTE INTERZISĂ ŢINEREA PEŞTILOR ÎN BUTOAIE, LIGHEANE, SALTELE CU APĂ SAU CUTII / RECIPIENTE MARI DIN ORICE MATERIAL. După prindere peştii se pun imediat în sacii pentru crapi iar sacii se bagă cât mai repede în lac ( se evită rănirea sau moartea crapilor)
E. Se pot chema arbitrii pentru cântărire suplimentară dacă un exemplar are peste 15 kg(exceptie – noaptea, INTRE ORA 21-7 se face cântar suplimentar doar pentru crapi peste 17 kg).. Crapii care la cântărirea suplimentară nu au 15 sau peste 15 Kg (respective 17) se vor pastra în sac până la cântărirea oficială.
F. Se pot chema arbitrii pentru cântărire suplimentară atunci când echipa a umplut toţi sacii de crap si au minim 25 de pesti.
G. Este OBLIGATORIE păstrarea crapilor în condiţii cât mai bune în saci. Dacă o echipă prezintă la cântărire un crap mort, echipa va fi avertizată şi crapul nu se ia in considerare . La a doua abatere echipa va fi din nou sancţionată cu avertismenti şi crapul nnu se ia in considerare, iar dacă abaterea se mai repetă , echipa va fi depunctată cu 20 kg pentru fiecare crap mort şi crapii nu se iau in considerare.
H. Crapii se pot păstra în afara standului acolo unde situaţia impune, sunt posibilităţi, şi cu acordul arbitrului. Echipele sunt OBLIGATE să cântărească toţi crapii prinşi. NU este voie să se reţină peştii în sac decât până la primul cântar oficial. Sacii se ancorează la vedere
I. Arbitrii sunt obligaţi să aplice regulamentul, să se autosesizeze când este cazul şi să noteze avertismentele pe foaia de arbitraj ( altfel avertismentul nu este valabil).
J. Dacă vor interveni alte probleme care nu sunt trecute în acest regulament, se va lua o hotărâre împreună cu reprezentanţii organizatorilor şi a arbitrilor în decurs de o oră de la semnalarea problemei.
IV. DEPARTAJARE
A. Se fac doua clasamente : cantitate si calitate (cei mai mari 10 pesti) si se aduna punctele din ambele clasamente. Castiga echipa care are cele mai putine puncte.
În caz de egalitate se va proceda astfel : - La clasamentul pe cantitate criteriul de departajare următor va fi numărul de crapi prinşi de echipe. Echipa care are mai mulţi peşti prinşi va câştiga locul. ( Exemplu : La LOCUL I sunt două echipe TIKI TAKA CARP TEAM respectiv BIG BEAR CARP TEAM care au aceeaşi cantitate de peşte prinsă 850 Kg. Echipa TIKI TAKA CARP TEAM a realizat cele 850 Kg. prinzând 265 bucăţi de crap, iar echipa BIG BEAR CARP TEAM a realizat cele 850 Kg. prinzând 215 crapi. LOCUL I va fi câştigat de echipa TIKI TAKA CARP TEAM având mai mulţi crapi prinşi.)
La captură al doilea criteriu de departajare va fi al doilea crap ca greutate dintre cei mai mari prinşi de echipe, iar în caz de egalitate se va lua în considerare al treilea crap ca greutate şi tot aşa până la departajare
In clasamentul pentru calitate in caz de egalitate urmatorul criteriu va fi cine a prins cel mai mare peste.
In clasamentul de calitate se iau in considerare doar cei mai mari 10 pestii cantariti separat (concurentiil trebuie sa-i puna separat in sac). Daca o echipa nu are la finalul concursului 10 crapi cantariti separat criteriul de deparjare in clasamentul de calitate va fi numarul de pesti si abia apoi cantitatea. O echipa care va avea la final 9 pesti in clasamentul de calitate se va situa in fata unuia cu 8 pesti indiferent de greutatea acestora.
In caz de egalitate de puncte in clasamentul general sau pe sector urmatorul criteriu va fi cantitatea.
B. Premiile NU se cumulează. O echipă poate primi un singur premiu, adică cel mai important în ordinea : locul I – III general , Locul 1 sector, captura, locurile II-III pe fiecare sector( exemplu : dacă o echipă la sfârşitul concursului se va situa pe locul I pe sector dar va avea şi captura atunci va primi doar premiul pentru locul I sector).
V. DISPOZIŢII FINALE
A. Din momentul terminării tragerii la sorţi vor exista 120 de minute pentru pregătirea echipamentului. În acest interval de timp este INTERZISĂ sondarea apei, nădirea sau fixarea balizelor adiţionale. La finalul concursului daca se înţeapă (prinde) un crap, dar NU după darea semnalului de încetare a concursului, echipa anunţă cu voce tare si are la dispoziţie 15 minute pentru scoaterea peştelui.
B. Standurile sunt marcate terestru, iar sectorul pe apă, de regulă, balizat. Echipamentul trebuie montat în totalitate în interiorul standurilor. Maşinile se pot păstra în interiorul standului dar în numărul pe care-l permite capacitatea standului ( celelalte maşini vor sta afară în locurile stabilite de organizatori). Atenţie la intrările în apă deoarece sunt şi plăci de beton pe care se alunecă foarte uşor. Concurentii nu trebuie sa deranjeze vecinii de stand sau pe alti concurenti prin iluminarea excesiva a standului pe timpul nopţii. Focul în stand se face numai sub supraveghere din partea membrilor echipei şi cu măsuri de prevenire a incendiilor. Este INTERZIS să se facă focul deschis pe timp de noapte. Fumătorii să fie atenţi la probleme de prevenire a incendiilor. Părăsirea standului se face în situaţiile şi conform precizărilor organizatorilor.
C. Este INTERZIS scăldatul în lac.
D. Asistenţa medicală se face prin grija fiecărei echipe. La arbitrii se vor găsi totuşi unele materiale medicale : pansamente, feşe, spirt, vată etc.dar strict numai pentru primul ajutor.
E. În caz de forţă majoră, concursul se poate reprograma, întrerupe sau declara câştigător cel care a prins cel mai mult peşte sau captura, dacă au trecut mai mult de 48 de ore de la începerea concursului. Dacă nu au trecut 48 de ore, concursul se poate întrerupe şi reprograma, dar la reluare concurenţii îşi păstrează locurile iniţiale. Concursul reprogramat reîncepe din minutul 1, neţinîndu-se cont de peştii care s-au prins în etapa anterioară.
F. Concurenţii sunt rugaţi să lase standul în perfectă stare de curăţenie la final, fără coji de seminţe, chiştocuri de ţigări sau alte urme ale « civilizaţiei ». Cei care nu respectă aceste reguli vor fi depunctaţi cu 20 kg.
G. Este INTERZISĂ reţinerea sau omorârea peştelui prins altul decât crapul.
H. Retragerea ( părăsirea ) concursului – conform precizărilor arbitrului de comun acord cu organizatorii.
I. Contestaţiile şi sesizările se fac in scris cu garanţie - conform precizărilor arbitrului de comun acord cu organizatorii.
J. Pe durata concursului se poate face o singură schimbare justificată în componenţa echipei . Schimbarea se anunţă arbitrului şi organizatorului şi se consemnează pe fişa de concurs.
K. Sancţiuni :încălcarea prevederilor punctelor I.A , I.B , I.E + II.A aln.1 ; II. B ultimul aliniat din prezentul regulament atrage după sine eliminarea directă din concurs ; la încălcarea prevederilor punctelor I.B , I.C , I.F, I.I, I.K, II.C,II. D, , V.B, V.F, V.G se aplică avertisment la prima abatere, depunctarea cu 20 Kg. de peşte la a doua abatere şi cu eliminare din concurs la a treia abatere, iar la încălcarea puctului III.G se aplică ce scrie în precizările de la acest punct.


LISTA ECHIPELOR CARE SI-AU MANIFESTAT INTENTIA DE PARTICIPARE:

1. Potaissa Crap Club
2. Misu Carp Team
3. Tg Mures CT – Voda Mircea + parteneri
4. Tg Secuiesc CT

Contul in care se poate achita avansul (1.500 RON) este RO58 BTRLRONCRT0289359701 BANCA TRANSILVANIA – titular cont – Nitu Ion. Cei care achita prin banca sunt rugati sa confirme telefonic sau aici pe site .
Pentru informatii suplimentare si inscrieri - Tata Nitu 0722 950716
Admin Doripesco labelled the post as Concurs — 3 ani in urma
Nu există încă răspunsuri pentru această postare.
Fii unul dintre primii care răspund la această postare!
Salut!
Daca nu ai deja un cont, inregistreaza-te prin butonul de mai jos pentru a intra ca membru activ in forumul Doripesco
Inregistreaza-te »

Bine ai venit pe noul forum Doripesco!

Ne bucuram ca ai intrat pe acest forum Doripesco.
O sa incercam sa va oferim informatii la zi atat despre tot ce se intampla pe baltile administrate de noi, cat si informatii utile despre Birdwatching si Vanatoare - photo hunting.
Asteptam intrebari, comentarii si sugestii.
doripesco
Compania Doripesco a ales calea protejării și promovării naturii, oferind clienților săi posibilitatea de a se bucura de tot ceea ce aceasta ne poate oferi: peisaje excepționale, aer curat, relaxare, dar mai ales preparate proaspete și sănătoase.